• Imprimeix

Nous cursos de monitors d'educació viària

15/11/2018 13:11

El Servei Català de Trànsit, en col·laboració amb l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, enceta dos cursos per a monitors d’educació viària de les policies de Catalunya, un de nivell 1 i un de nivell 2. Aquestes formacions faciliten els recursos tècnics i pedagògics per a l’educació per a la mobilitat segura d’infants, joves, adults, gent gran i altres col·lectius.  

El curs de nivell 1 incideix en el coneixement del marc i els objectius de l’educació per a la mobilitat segura. També es tracten altres temàtiques com l’aprenentatge, la motivació i la comunicació. Es fa del 19 al 30 de novembre de 2018.

El nivell 2 d’Educació Viària és un curs de perfeccionament. La finalitat principal és que els participants aprenguin a programar, tot aprofundint en els objectius, els continguts, la metodologia, les activitats i l’avaluació. Té lloc del 3 al 14 de desembre.

A l’educació per a la mobilitat segura cal destacar el paper dels monitors d’educació viària de les policies locals i del cos de Mossos d’Esquadra, als quals s’han anat sumant altres cossos de seguretat. La tasca educativa i de sensibilització és fonamental en la prevenció dels accidents de trànsit i en el desenvolupament de comportaments i actituds de seguretat.