Cicle inicial
DVD per a la família que ensenya a ensenyar els infants a anar amb bicicleta.
Narració audiovisual d’una excursió d’una mare i el seu fill que ens mostra un dia molt especial, quan la bicicleta d’un nen deixa de ser una joguina i es converteix en un vehicle que circula pel mateix lloc que els altres (carrers, senders, carril bici...). Recorda alguns consells que poden ser molt útils a tothom, infants i adults.
DVD per a infants de 5 a 10 anys.
A través dels personatges de les Tres Bessones es plantegen comportaments de risc, es juga a trobar errades i es presenten situacions dilemàtiques que han de generar la discussió. La primera i segona part, adequades per a infants de 5 a 8 anys, presenten situacions clares. Al final, uns dilemes serveixen perquè els nens i nenes de 8 a 10 anys analitzin i discuteixin si farien com l’Anna o bé es decantarien per l'actitud de la Teresa.
Joc perquè els nens i nenes de 3 a 8 anys “visquin” situacions de mobilitat en un poble imaginari.
Es tracta d’una moqueta gegant que s’estén a terra i de les imatges d’uns personatges que s’hi poden posar a sobre. Un narrador explica petites escenes (hi ha un conte que es pot llegir) i els nens i nenes col•loquen els diferents personatges a la moqueta. Es tracta d’analitzar tots plegats quines són les accions correctes i incorrectes, i preveure els riscos que poden sorgir.
És un manual que planteja propostes variades per aprofundir en l’educació per a la mobilitat segura i que segueixen un fil conductor interessant pels alumnes i també per les famílies. Poden portar-se a terme en hores de tutoria o també en moments concrets del curs. Les activitats són també oportunes per a espais lúdics, d’oci, de mig dia i poden ser conduïdes per animadors o educadors.
En el cas del cicle inicial (manual de color taronja), els temes que es tracten són "Nens i nenes al carrer" i "Nens i nenes al cotxe".
Dibuixos animats dirigits a nens i nenes d’entre vuit i deu anys amb la finalitat que serveixin com a element de suport a les activitats d'educació per a la mobilitat segura. Es tracta d'un DVD amb tres històries diferents:
-T'ho demostraré...!
- Arribem tard
- Com vas al cotxe?
Conte de l'escriptor Joan Barril, amb il·lustracions de Pedro Rodríguez.
Està pensat per ser compartit per petits i grans, donant l'oportunitat d'intervenir a les famílies.
Avís legal | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya