Batxillerat/Cicles formatius
DVD per a nois i noies a partir de 14 anys.
Es tracta d’un reportatge que recull testimonis de joves accidentats i dels seus familiars que expliquen el seu cas concret i donen a conèixer les lesions que afecten el sistema nerviós central i les seves repercussions, tant en la vida quotidiana com en els projectes de futur.
DVD per a nois i noies de 14 a 18 anys.
L' interès mutu de dos xicots per una noia provoca que comencin una cursa per la ciutat amb les seves motos. Les noies aviat desisteixen, sobretot una d’elles, davant les situacions de risc que provoca un dels nois, que es creu un pilot professional de motos.
DVD per a nois i noies de 14 a 18 anys.
El vídeo mostra unes hores de la vida d’una noia, la Mireia, vital, despreocupada i alegre. Quan condueix la seva moto, sovint crea i viu situacions de risc, i sembla que no n'és conscient. El vídeo mostra algunes d’aquestes situacions.
DVD per a nois i noies de 14 a 18 anys.
Un noi convida uns amics a la piscina de casa seva. Un d’ells s’excedeix bevent i acaba marejat. En el moment que vol tornar a casa amb la moto n’és incapaç a causa del seu estat. Una parella de motoristes que ho veu s’hi solidaritza i li demana un taxi perquè pugui tornar a casa sense risc.
Proposta educativa orientada a evitar la conducció sota els efectes de l’alcohol adreçada a joves d'entre 15 i 18 anys. Consta de tres sessions. L'activitat formativa parteix del visionat d'un DVD que conté un breu reportatge i dos casos pràctics -un ambientat en un bar musical i l'altre en un pàrquing- en què un grup de joves debat sobre com tornar a casa.
Audiovisual destinat a nois i noies d’entre 12 i 20 anys per fomentar l'ús de reflectors per guanyar visibilitat i seguretat sobretot durant els desplaçaments nocturns.
Audiovisual per a nois i noies de 14 a 20 anys, que presenta el testimoni de persones que han patit seqüeles greus causades per accidents de trànsit.
Còmic adreçat principalment a joves de 18 anys, siguin conductors o passatgers de moto o ciclomotor. A través de 68 pàgines d’historieta il·lustrada, el lector podrà reflexionar sobre l’ús dels elements de seguretat passiva (com el casc), la conducció i el consum d’alcohol, l’excés de velocitat, el risc d’escoltar música mentre es condueix i les distraccions.
Avís legal | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya