Cicle superior
DVD amb dilemes per a nois i noies de 10 a 12 anys.
Al DVD es plantegen tres dilemes, cadascun dels quals explica la història d’un protagonista diferent (l’Anna, el Pere i el David) que es troba en una situació amb elements viaris que comporten risc. El formador ha de decidir quina de les tres històries és més adequada per a aquell grup en concret. Al final de la història, els nens i nenes han de discutir què farà el protagonista.
Es tracta d’un programa formatiu per a nens i nenes de 10 a 12 anys que consta de dos quadernets, l’un amb qüestionaris i informació i l’altre amb activitats per desenvolupar a l’aula.
Es poden aplicar versions resumides amb nens i nenes més petits.
Material escrit per a nens i nenes de 10 a 12 anys, encara que també es pot aplicar a altres grups d’edat.
Consta de dos quadernets, l’un amb qüestionaris i informació i l’altre amb activitats per desenvolupar a l’aula. L’eix temàtic és el comportament amb bicicleta.
És un manual que planteja propostes variades per aprofundir en l’educació per a la mobilitat segura i que segueixen un fil conductor interessant pels alumnes i també per les famílies. Poden portar-se a terme en hores de tutoria o també en moments concrets del curs. Les activitats són també oportunes per a espais lúdics, d’oci, de mig dia i poden ser conduïdes per animadors o educadors.
En el cas del cicle superior (manual de color blau), els temes que es tracten són "Conduir la bicicleta" i "Espai d’oci".
El videojoc en línia "Bicicla't" (http://www.lafactoria.eu/games/Jocs/biciclat/index.html) està pensat per a nens i nenes d'entre 6 i 12 anys. L’objectiu és donar consells sobre l’equipament necessari per anar amb bicicleta, reflexionar sobre la circulació per carretera i zona urbana i revisar els riscos que el ciclista ha de tenir en compte.
Material didàctic per a nens i nenes de 8 a 12 anys, ideal per treballar a l’aula. Propicia la reflexió del grup. Permet comparar situacions que, en sí mateixes, no són una infracció, però que poden suposar una situació de risc.
Avís legal | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya