Formadors/es
DOSSIER TÈCNIC DE SEGURETAT VIÀRIA NÚM_11:
DOSSIER TÈCNIC DE SEGURETAT VIÀRIA NÚM_12:
DOSSIER TÈCNIC DE SEGURETAT VIÀRIA NÚM_13:
És un manual que planteja propostes variades per aprofundir en l’educació per a la mobilitat segura i que segueixen un fil conductor interessant pels alumnes i també per les famílies. Poden portar-se a terme en hores de tutoria o també en moments concrets del curs. Les activitats són també oportunes per a espais lúdics, d’oci, de mig dia i poden ser conduïdes per animadors o educadors.
En el cas del cicle inicial (manual de color taronja), els temes que es tracten són "Nens i nenes al carrer" i "Nens i nenes al cotxe".
Aquesta guia de mobilitat segura està adreçada als educadors i educadores d’activitats de lleure per saber com moure’s amb els infants i joves de manera segura i oferir els educadors tot un seguit de recursos didàctics per a què puguin treballar diferents aspectes d’educació per a la mobilitat segura i així ajudin a sensibilitzar i millorar la seguretat d’infants i joves.
Llibre adreçat als educadors viaris que ofereix una nova perspectiva de l’educació per a la mobilitat segura: té en consideració l’adquisició de conceptes, d’habilitats, el desplaçament de les actituds i especifica la importància de les emocions en tot aquest procés. És una proposta pedagògica que facilita a la gent, a través de la consciència i l’anàlisi, la creació, l’augment i la consolidació d’unes conductes més segures i socialment més útils.
Aquest manual per al formador conté 25 programacions d’educació per a la mobilitat segura i que abasten tots els grups d’edat, des dels nens de 5 anys fins la gent gran, sempre amb dinamisme. La diversitat de temàtiques, de mètodes i recursos el fa útil per a la seva aplicació, però també pot servir de base per elaborar noves propostes.

Bona part del material ha estat elaborat i posat en pràctica per un col•lectiu de monitors d’educació viària de les policies locals de Catalunya i del cos de Mossos d’Esquadra.
Aquest manual recull 15 programacions d’educació per a la mobilitat segura que arriben a tots els grups d’edat, des dels infants fins a la gent gran. Aquest material es caracteritza pel seu dinamisme, tal i com feia el primer volum de Programar des de la GEMS,

El manual ha estat elaborat i posat en pràctica per un col•lectiu de monitors d’educació viària de les policies locals de Catalunya i del cos de Mossos d’Esquadra, sota la direcció d’un equip multidisciplinari d’especialistes en formació i educació de pedagogs i psicòlegs.
Tercer volum de la sèrie "Programar des de la GEMS". Recull d’unitats didàctiques adreçades a tots els públics (infants, joves, professionals, gent gran, famílies, professorat...).
Competències de mobilitat segura: un model de prevenció centrat en la persona.
Avís legal | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya