Formadors
PARCS INFANTILS DE TRÀNSIT.
ITINERARIS SEGURS PER A ESCOLARS.
PROPOSTES PER A LA MOBILITAT SEGURA EN EL LLEURE.
Aquesta guia de mobilitat segura està adreçada als educadors i educadores d’activitats de lleure per saber com moure’s amb els infants i joves de manera segura i oferir els educadors tot un seguit de recursos didàctics per a què puguin treballar diferents aspectes d’educació per a la mobilitat segura i així ajudin a sensibilitzar i millorar la seguretat d’infants i joves.
Llibre adreçat als educadors viaris que ofereix una nova perspectiva de l’educació per a la mobilitat segura: té en consideració l’adquisició de conceptes, d’habilitats, el desplaçament de les actituds i especifica la importància de les emocions en tot aquest procés. És una proposta pedagògica que facilita a la gent, a través de la consciència i l’anàlisi, la creació, l’augment i la consolidació d’unes conductes més segures i socialment més útils.
Aquesta guia didàctica d'orientacions per a l’elaboració de programes parteix d’una anàlisi de la realitat i de valors. Aquests dos elements confrontats permeten seleccionar els continguts que tota persona hauria d’adquirir al llarg de la vida. Aquests s’haurien d’adaptar i aprofundir d’acord amb la pròpia realitat específica per respondre a les necessitats que es plantegin i a les nostres possibilitats reals d’intervenció.

La guia permet unificar criteris respecte de l’educació per a la mobilitat segura perquè dóna unes indicacions que serveixen d’orientació per a programes elaborats per qualsevol agent social (educadors, monitors d’educació per a la mobilitat segura, monitors de lleure...)
Aquest manual per al formador conté 25 programacions d’educació per a la mobilitat segura i que abasten tots els grups d’edat, des dels nens de 5 anys fins la gent gran, sempre amb dinamisme. La diversitat de temàtiques, de mètodes i recursos el fa útil per a la seva aplicació, però també pot servir de base per elaborar noves propostes.

Bona part del material ha estat elaborat i posat en pràctica per un col•lectiu de monitors d’educació viària de les policies locals de Catalunya i del cos de Mossos d’Esquadra.
Aquest manual recull 15 programacions d’educació per a la mobilitat segura que arriben a tots els grups d’edat, des dels infants fins a la gent gran. Aquest material es caracteritza pel seu dinamisme, tal i com feia el primer volum de Programar des de la GEMS,

El manual ha estat elaborat i posat en pràctica per un col•lectiu de monitors d’educació viària de les policies locals de Catalunya i del cos de Mossos d’Esquadra, sota la direcció d’un equip multidisciplinari d’especialistes en formació i educació de pedagogs i psicòlegs.
Número 15, del tercer trimestre de 2009, dedicat a l'educació per a la mobilitat segura.
Material útil per a formadors

     
  pàgina  1 2

Següent pàgina  
Avís legal | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya