Família
Conte per a nens i nenes de 2 i 3 anys.
Llibre per als més petits, amb planes rígides, en què dos personatges, la Martina i el Sergi, ensenyen comportaments segurs. Amb aquest material, la família pot educar l’infant i alhora aprendre alguns elements i recursos que l’ajudaran a transmetre els elements de risc del carrer i les conductes segures. Després convé practicar aquestes conductes al carrer. També es pot utilitzar a l’escola.
Conte per a nens i nenes de 4 i 5 anys.
Llibre pensat perquè mares i pares reflexionin amb els infants sobre la manera d’anar pel carrer a través de les conductes segures dels protagonistes, en un entorn viari que presenta riscos quotidians. Després convé practicar aquestes conductes al carrer i als vehicles, per adquirir hàbits de seguretat. També es pot utilitzar a l’escola.
DVD per a la família que ensenya a ensenyar els infants a anar amb bicicleta.
Narració audiovisual d’una excursió d’una mare i el seu fill que ens mostra un dia molt especial, quan la bicicleta d’un nen deixa de ser una joguina i es converteix en un vehicle que circula pel mateix lloc que els altres (carrers, senders, carril bici...). Recorda alguns consells que poden ser molt útils a tothom, infants i adults.
Llibre per a infants de 4 a 7 anys.
Pensat perquè avis i àvies expliquin situacions als infants, ja que la relació entre ells és un instrument fonamental per aconseguir pràctiques segures i saludables. En la mesura que aquestes diferents generacions comparteixen el temps en el mateix espai urbà es generen espais i relacions educatives informals que ajuden a la sensibilització i el foment de pràctiques de mobilitat segures, tant entre els infants com entre la gent gran.
El videojoc en línia "Bicicla't" (http://www.lafactoria.eu/games/Jocs/biciclat/index.html) està pensat per a nens i nenes d'entre 6 i 12 anys. L’objectiu és donar consells sobre l’equipament necessari per anar amb bicicleta, reflexionar sobre la circulació per carretera i zona urbana i revisar els riscos que el ciclista ha de tenir en compte.
En marxa la nova campanya del Servei Català de Trànsit “Al cotxe, primer Clac i després Rum” per fomentar l’ús dels sistemes de retenció infantil entre els menors de 7 a 11 anys.
Vídeo i opuscle en línia per sensibilitzar i informar les famílies catalanes en relació amb l’ús dels SRI, un element de seguretat que redueix la mortalitat i la gravetat de les lesions dels infants que viatgen en automòbil en cas de col·lisió.
Audiovisual destinat a nois i noies d’entre 12 i 20 anys per fomentar l'ús de reflectors per guanyar visibilitat i seguretat sobretot durant els desplaçaments nocturns.
Llibre de Montserrat Domènech i Eduard Estivill destinat als pares i mares amb fills en edat adolescent.
Conte de l'escriptor Joan Barril, amb il·lustracions de Pedro Rodríguez.
Està pensat per ser compartit per petits i grans, donant l'oportunitat d'intervenir a les famílies.
Avís legal | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya