Cicle mitjà
DVD per a la família que ensenya a ensenyar els infants a anar amb bicicleta.
Narració audiovisual d’una excursió d’una mare i el seu fill que ens mostra un dia molt especial, quan la bicicleta d’un nen deixa de ser una joguina i es converteix en un vehicle que circula pel mateix lloc que els altres (carrers, senders, carril bici...). Recorda alguns consells que poden ser molt útils a tothom, infants i adults.
DVD per a infants de 5 a 10 anys.
A través dels personatges de les Tres Bessones es plantegen comportaments de risc, es juga a trobar errades i es presenten situacions dilemàtiques que han de generar la discussió. La primera i segona part, adequades per a infants de 5 a 8 anys, presenten situacions clares. Al final, uns dilemes serveixen perquè els nens i nenes de 8 a 10 anys analitzin i discuteixin si farien com l’Anna o bé es decantarien per l'actitud de la Teresa.
Es tracta d’un programa formatiu per a nens i nenes de 10 a 12 anys que consta de dos quadernets, l’un amb qüestionaris i informació i l’altre amb activitats per desenvolupar a l’aula.
Es poden aplicar versions resumides amb nens i nenes més petits.
Material escrit per a nens i nenes de 10 a 12 anys, encara que també es pot aplicar a altres grups d’edat.
Consta de dos quadernets, l’un amb qüestionaris i informació i l’altre amb activitats per desenvolupar a l’aula. L’eix temàtic és el comportament amb bicicleta.
És un manual que planteja propostes variades per aprofundir en l’educació per a la mobilitat segura i que segueixen un fil conductor interessant pels alumnes i també per les famílies. Poden portar-se a terme en hores de tutoria o també en moments concrets del curs. Les activitats són també oportunes per a espais lúdics, d’oci, de mig dia i poden ser conduïdes per animadors o educadors.
En el cas del cicle mitjà (manual de color verd), els temes que es tracten són "El vianant" i "Jugar al carrer".
El videojoc en línia "Bicicla't" (http://www.lafactoria.eu/games/Jocs/biciclat/index.html) està pensat per a nens i nenes d'entre 6 i 12 anys. L’objectiu és donar consells sobre l’equipament necessari per anar amb bicicleta, reflexionar sobre la circulació per carretera i zona urbana i revisar els riscos que el ciclista ha de tenir en compte.
Joc de taula per a nens i nenes de 8 a 10 anys per revisar els comportaments segurs per anar amb bicicleta.
Material didàctic per a nens i nenes de 8 a 12 anys, ideal per treballar a l’aula. Propicia la reflexió del grup. Permet comparar situacions que, en sí mateixes, no són una infracció, però que poden suposar una situació de risc.
Dibuixos animats dirigits a nens i nenes d’entre vuit i deu anys amb la finalitat que serveixin com a element de suport a les activitats d'educació per a la mobilitat segura. Es tracta d'un DVD amb tres històries diferents:
-T'ho demostraré...!
- Arribem tard
- Com vas al cotxe?
L'audiovisual Ho tens clar? 2 s'adapta als canvis de la llei de seguretat viària.

Els protagonistes del DVD viuen les mateixes històries però ja no discuteixen sobre el casc. Amb bici, ara és obligatori posar-se’l!

Material dirigit a nens i nenes d’entre vuit i deu anys per fer servir com a element de suport a les activitats d'educació per a la mobilitat segura.
Avís legal | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya